Уряд Франції посилює політику субсидування теплових насосів

для зниження залежності від викопного палива

Уряд прийняв рішення збільшити субсидію MaPrimeRénov на 1 000 євро, за будь-яку зміну системи опалення на відновлювану, яка дозволяє замінити газовий або рідиннопаливний котел у рамках своєї політики щодо зниження залежності від викопного палива.  Також, з 1 січня 2023 року припиняються пакети MaPrimeRénov для встановлення нових газових котлів. Це стосується всіх домогосподарств та вважається ефективним і послідовним заходом прискорення політиці Франції на користь меншої залежності від викопного палива.

Таким чином, домогосподарствам із найнижчим доходом буде ще вигідніше вибрати тепловий насос або котел на біомасі та обійтися без газу: вони зможуть отримати до 9 000 євро  допомоги через MaPrimeRénov та сертифікати енергоощадження у порівнянні з 8 000 євро раніше. У разі теплового насоса вартістю 12 000 євро — це призводить до залишкової вартості у розмірі 3 000 євро, що еквівалентно вартості установки газового котла, при цьому економія на рахунок за енергію.

Заявки на допомогу MaPrimeRénov для встановлення газового котла можна подати до 1 січня 2023 року, щоб домогосподарства та бізнес встигли адаптуватися.