Збільшення викидів вугільної промисловості

Рекордний рівень у 2021 році

Обсяг електроенергії, виготовлений з вугілля у всьому світі зріс до нового рекордного рівня приблизно на 9%, що завадило зусиллям щодо скорочення глобальних викидів парникових газів. Згідно з річним звітом ринка палива це сильне зростання, яке потенційно може призвести до колосального світового попиту на вугілля цього року.

Споживання вугілля скоротилося у 2019 і 2020 роках, хоча й менше ніж очікувалося спочатку, а швидке відновлення економіки минулого року призвело до збільшення попиту на електроенергію набагато швидше.

Різке зростання цін на природний газ також збільшило попит на вугільну електроенергію, зробивши її більш конкурентоспроможною.

Залежно від погодних умов та економічного зростання світовий попит на вугілля може досягти нового історичного максимуму вже цього року та залишатись на цьому рівні протягом наступних двох років. 

У доповіді наголошується на необхідності швидких і рішучих політичних дій. 

На графіку показано світові продажі позашляховиків, які всього 10 років тому були нішевим куточком автомобільного ринку, а сьогодні  становлять майже половину всіх продажів нових автомобілів, що має серйозні наслідки для глобальних викидів.  

Це зростання можна було б звернути назад за допомогою державної політики, спрямованої на стримування купівлі великих транспортних засобів, що забруднюють довкілля.