EMI надає прогноз на 2020-2023 роки

Статистична організація Eurovent Market Intelligence (EMI) нещодавно провела перспективне дослідження щодо наслідків кризи COVID-19 для європейської галузі ОВіК та холодильної справи

Нещодавно Eurovent Market Intelligence (EMI) здійснив перспективне дослідження щодо наслідків кризи COVID-19 для європейської галузі HVAC&R, надавши прогноз на 2020-2023 роки за типом продукції, країною, заявкою, проєктом.

Прогноз був та заснований на наступному:

  • спеціальне опитування щодо впливу COVID-19, проведене серед понад 100 виробників HVAC&R, включаючи кількісні результати щодо скасованих замовлень, нових замовлень, книг замовлень та перезапуску бізнесу;
  • щоквартальна статистична база даних, що подається учасниками збору EMI;
  • аналіз макроекономічної ситуації за країнами та за галузями/сферами застосування;
  • співбесіди, проведені з професіоналами у секторі HVAC & R.

У цьому звіті EMI демонструє, що продукцією, яка найкраще витримала кризу COVID-19, є теплообмінники (сухі охолоджувачі, газові охолоджувачі CO2 тощо), градирні та повітряні фільтри. Найбільших втрат зазнали компанії, що займаються продажем руфтопів. Серед країн, які залишились найбільш динамічними, вони виділяють: країни DACH, далі країни Бенілюксу, Швеція та Польща. В кінці списку залишились Туреччина та Великобританія, передуючи Іспанії та Італії.

Що стосується установ, є, з одного боку, ті, хто виграв від кризи — лікарні, центри обробки даних, а також харчова промисловість, особливо щодо холодильної техніки, а з іншого боку, ті, що були сильно обмежені у своїй роботі: HoReCa, офіси, торгові центри, а також такі нішеві сектори, як круїзи та аеропорти.