Стан світової економіки та його перспективи на 2020 рік

Трішки статистичних, але цікавих даних

У своїй доповіді на тему «Світове економічне положення та його перспективи на 2020 рік» ООН прогнозує, що через торговельні конфлікти між США та Китаєм можуть скоротитись інвестиції.

Ми виділили основну інформацію зі звіту та коротко розповідаємо про дослідження попиту на продаж чилерів

За даними JARN, світовий попит на чилери у 2019 році наблизився до 8,60 млрд доларів США, що на 2,4% більше в порівнянні з 2018 роком. Основними ринками чилерів є Китай, США і Європа, на які припадає 31,2%, 15,7% і 17% світового ринку відповідно.

Ситуація в країнах

Сполучені Штати Америки

США є колискою індустрії кондиціювання повітря. У Сполучених Штатах попит на великі системи кондиціювання повітря становить близько 20% від загального обсягу продукції для кондиціювання повітря.

За оцінкою JARN, загальний попит на чилери за останні п'ять років збільшився на 27% у вартісному вираженні та склав 1,35 млрд доларів США у 2019 році, що на 8% більше, ніж у 2018 році.

Китай

Згідно з даними про інвестиції в розвиток нерухомості, опублікованими Статистичним бюро Китаю, в останні роки інвестиції в офісні будівлі та комерційні об'єкти знаходяться в занепаді. За нинішньої важкої економічної ситуації передбачається, що темпи зростання чилерів в наступні кілька років будуть як і раніше становити близько 2%.

Розумні міста будуть популяризувати за допомогою пілотних проєктів в деяких регіонах країни, а застосування централізованого охолодження та опалення стане ширшим. Прогнозується, що попит на відцентрові чилери в майбутньому зросте.

Японія

Японія, третій за величиною ринок, продемонструвала негативне зростання у 2019 році. У першій половині 2019 року, коли міський розвиток досягнув свого піку у зв'язку з Олімпійськими іграми, поставки центральних систем водяного охолодження знизилися. Модульні чилери з тепловим насосом зберегли значну динаміку росту на японському ринку і широко застосовуються в комерційному та промисловому секторах.

Європа

Європейський ринок виріс на 7% до 1,53 мільярда доларів США, і тут активно застосовується R32, суміші гідрофторолефінів нового покоління (HFO) і навіть природні холодоагенти.

На ринку фанкойлів (FCU) в Європі популярна висока ціна за одиницю FCU. Припливно-витяжні установки (AHU) зі зволоженням, рекуперацією тепла та іншими розширеними функціями все частіше використовуються, тому ціна за одиницю продукції припливного повітря в Європі зростатиме.

Як бачимо, не зважаючи на хитку ситуацію у світовій економіці, в більшості країн ринок ОВіК продовжує розвиватись та примножувати свої здобутки.