VTS додав до асортименту альтернативу алюмінієвим теплообмінникам

Тепер у бренду VTS з'явилися високоефективні, протиточні гексагональні теплообмінники для утилізації теплоти, які виготовлені з удароміцного полістирола - High Impact Polystyrene.

Теплообмінники доступні для підвісних агрегатів VENTUS COMPACT.

Такі пластинчасті теплообмінники вкрай популярні серед виробників вентиляційних агрегатів завдяки можливості адаптувати їхні властивості відповідно до завдань, що виконують виготовлені з них пристрої і таким чином досягати оптимальні експлуатаційні характеристики, які часто перевищують параметри роботи алюмінієвих теплообмінників.

Як правило, теплообмінники, виготовлені із полімерних матеріалів, використовують у невеликих вентиляційних агрегатах, хоча зустрічаються і в установках із витратою повітря більше 20 000 м3/год.

Ударостійкий полістирол High Impact Polystyrene - це полістирол, модифікований каучуком для підвищення механічної потужності і сприяння процесу термоформування пластин теплообмінника.

Застосовуваний матеріал є екологічним і повністю готовий до подальшої переробки, а викиди СО2 під час його виробництва значно нижчі, ніж під час виробництва алюмінієвих теплообмінників.

High Impact Polystyrene стійкий до впливу вологи і розбавлених кислот, а також не має протипоказань безпосереднього контакту з харчовими продуктами, що відкриває широкі можливості для його застосування.

Ефективність енергоутілізаціі теплообмінника, виготовленого з полімерних матеріалів, не поступається ефективності алюмінієвого теплообмінника.

При вентиляції приміщень економія може досягати 90%.

Зважаючи на додаткові переваги теплообмінників з HIPS, такі як висока герметичність з'єднання пластин, стійкість до корозії і можливість контакту з харчовими продуктами агрегати, оснащені такими теплообмінниками, можуть бути використані не лише и звичайних офісних, житлових і різних службових приміщеннях, а й у системах вентиляції приміщень із підвищеними санітарно-гігієнічними вимогами і за підвищеної вологості повітря.

Їх можна успішно використовувати в харчовій промисловості, у приміщеннях бальнеології, душових та автомийках. Ще однією перевагою агрегатів із полімерним теплообмінником є ​​менша ціна.