Прем'єр-міністр Великобританії помістив технологію теплових насосів в основу своєї стратегії «зеленої промислової революції»

Борис Джонсон хоче відновити економіку Великобританії після пандемії Covid-19 і досягти нульової позначки викидів вуглецю до 2050 року включивши теплові насоси в основу своєї стратегії «зеленої промислової революції».

У пропозиції є кілька конкретних цілей для сфери будівництва, включаючи ширше впровадження низьковуглецевих систем опалення, повторне використання будівельних матеріалів і вищі стандарти ізоляції. Уряд також просуває свої плани з припинення продажу побутових газових котлів до 2033 року і, як і раніше, прихильний до збільшення використання теплових насосів. Прем'єр-міністр вже поставив перед галуззю завдання встановити 600 000 одиниць обладнання на рік до 2028 року, що є значним кроком уперед у порівнянні із нинішнім рівнем. Комітет з питань зміни клімату вже поставив мету - один мільйон одиниць в рік до 2030 року, а в кінцевому підсумку - 19 мільйонів, що, на його думку, необхідно для досягнення Сполученим Королівством своїх амбіцій по нульовому викиду вуглецю.
 

 Потреба у кадрах
 

Підприємці зі сфери мікроклімату готові підтримати цю стратегію, але існує проблема з відсутністю фахівців. За різними оцінками протягом наступного десятиліття потрібні будуть понад 17 000 нових монтажників теплових насосів, якщо урядові цілі будуть виконуватися вчасно. Тому необхідно спочатку забезпечити достатню кількість навчених людей для виконання роботи відповідно до усіх стандартів, щоб ця високоефективна технологія була впроваджена відповідно цілей.
 

Комерційна нерухомість має короткі періоди пікового попиту, коли потрібні великі обсяги гарячої води, наприклад, центри відпочинку і готелі. Це робить теплові насоси ідеальним рішенням. Теплові насоси також можуть зіграти велику роль в скороченні викидів вуглецю шляхом їх використання у розподілених теплових мережах для будинків, будівель державного сектору, магазинів, офісів, спортивних споруд, лікарень та університетів, що також дає важливу соціальну вигоду. У Великобританії існує близько 14 000 таких мереж, що забезпечують опалення, гаряче водопостачання та охолодження для майже півмільйона споживачів. Оскільки вони об'єднують постачання тепла і холоду по всьому району, впровадження в цих мережах теплових насосів дозволить ефективно використовувати величезну кількість енергії із відновлювальних джерел таких, як відпрацьоване тепло і теплова енергія з річок, ґрунту.

Завдяки наявності гнучких підходів з'являється більше комерційної нерухомості, де послуги опалення та гарячого водопостачання надаються за допомогою теплових насосів, багато з яких були надані на вигідних умовах. Потенціал для швидкого розширення цього ринку після повернення до більш нормальних економічних умов, є надзвичайно захопливим і дає шанс досягти складної мети прем'єр-міністра щодо зниження викидів вуглецю у Великобританії.

Aclima пропонує якісні теплові насоси відомих брендів, про які ви можете дізнатись у нашому каталозі за посиланням.