Фанкойли Climaveneta - європейська якість для вашого комфорту

Фанкойли (вентиляторні дотягувачі (рос. "доводчики")) - невід'ємні складові систем холодо/теплопостачання типу «чилер-фанкойл» або «тепловий насос-фанкойл».

У житлових і адміністративних будівлях, на комерційних об'єктах або в промисловості актуальні також енергоефективні повнофункційні кліматичні системи з чилерами, тепловими насосами, фанкойлами різної конструкції і вентиляційними повітрооброблювальними агрегатами.

Типи фанкойлів Climaveneta

До лінійки вентиляційних дотягувачів (Hydronic terminals), що випускаються крім іншого обладнання компанією Climaveneta належать сучасні, малошумні й економні в роботі фанкойли різних конструктивних виконань:

Переваги фанкойлів Climaveneta

Серед багатьох переваг вентиляторних дотягувачів провідного італійського бренду зазначимо про такі:

  • застосування лише перевірених, надійних і регульованих вентиляційних систем відцентрового або тангенціального типів, із плавним регулюванням швидкості обертання вентилятора і витрати повітря,
  • застосування високонапірних вентиляторів із ЄC-двигунами вдосконаленої малошумної конструкції,
  • універсальність і різноманіття варіантів установки моделей із різними сторонами забору і випуску повітря,
  • опційно - підмішування свіжого повітря,
  • використання сучасних інверторних систем керування,
  • індивідуальні програмовані налаштування з пульта дистанційного керування та зручність інтеграції в централізовану систему керування,
  • високоякісні теплообмінники, вбудовані нагрівачі,
  • конфігурації для 2- або 4-х трубних систем,
  • різноманітність аксесуарів для монтажу та адаптації до системи керування.

Окрім цих переваг, варто зазначити про оригінальність дизайнерського оформлення фанкойлів Climaveneta, високоякісні матеріали і комплектуючі, мінімальний рівень шуму, наявність економних «нічних» режимів і легке перемикання робочих режимів «зима-літо».

Принцип роботи фанкойлів Climaveneta

У будь-якому фанкойлі за теплообмінником, в якому циркулює охолоджена або підігріта робоча рідина (вода або рідина), розташований вентилятор. Повітря з приміщення захоплюється вентилятором, і проходить через теплообмінник, де йому передається тепло або холод, що розподіляються потім по всьому об'єму приміщення. У фанкойлах стандартно встановлені фільтри повітря, системи відведення конденсату (за необхідності), а також автоматика керування. Холод або тепло надходять по трубах до фанкойлів від холодильних агрегатів - чилерів або від теплових насосів.

Розрізняють двотрубні системи, що працюють лише на охолодження, і чотиритрубні - для роботи на тепло або холод.

У фанкойлах також є функції вентиляції й осушення внутрішнього повітря приміщень.

Керування фанкойлами Climaveneta

Фанкойли різного типу можна налаштовувати та керувати за допомогою індивідуальних вбудованих панелей і пультів дистанційного керування, групою фанкойлів або централізовано, з єдиного мікропроцесорного пульта через протокол Modbus, мають зв'язок із зовнішніми датчиками температури повітря або вбудованими термостатами.

Програмується добовий або тижневий графік роботи систем кондиціювання.

або

Всі пристрої інтегруються в провідну або підпорядковану мережу, що включає до 8 одиниць. Такі підлеглі блоки мають свої незалежні настройки.

Застосування фанкойлів Climaveneta

Енергоефективні системи охолодження та обігріву будівель за допомогою фанкойлів (2- і 4-трубні системи) відмінно зарекомендували себе в адміністративних і житлових будівлях, у лікувальних або навчальних закладах, в офісних будівлях, лабораторіях, на складах або у виробничих цехах.

Такі системи відрізняються неперевершеною економією експлуатаційних витрат завдяки гнучкості керування, інверторним технологіям, високоякісним енергоефективним двигунам вентиляторів.