Компанія Mitsubishi отримала нагороду Міністра довкілля Японії

За боротьбу зі зміною клімату у 2021 році

Mitsubishi розробила Q-ton Circulation  — це тепловий насос типу «повітря-вода» (ATW). Це четверта велика нагорода після аналогічних, отримана у категорії «Технологічні розробки та комерціалізація» на знак визнання розробки та просування теплового насоса з повітряним джерелом (ASHP), який використовує холодоагент із низьким потенціалом глобального потепління (GWP).

Q-ton Circulation використовується для виробництва гарячої води в готелях, спа та інших місцях для купання, а також для циркуляції у виробничих процесах на машинобудівних заводах.

Використання холодоагента R454C з ПГП 146 значно знижує вплив на довкілля.

Q-ton Circulation також використовує двоступеневий компресорний холодильний цикл із запатентованим високоефективним 3D спіральним компресором — це забезпечує енергоефективність, коефіцієнт корисної дії (COP) 3,3 та дозволяє значно скоротити викиди вуглецю. Інші переваги включають зниження експлуатаційних витрат на 67% та зменшення споживання енергії на 52% у порівнянні з газовим котлом. Загалом очікується, що заміна чинних котлів та електричних нагрівачів на Q-ton Circulation значно скоротить викиди вуглецю.