Чому VRF - майбутнє ринку кондиціювання?

Технологія VRF забезпечує циркуляцію лише мінімальної кількості холодагенту, необхідного в конкретний момент часу, та забезпечує індивідуальний контроль клімату в зоні кондиціювання повітря. 

Базова система VRF являє собою один зовнішній блок з одним інверторним компресором з технологією VRF та кількох внутрішніх блоків. Інверторний компресор забезпечує високоефективне охолодження та обігрів при частковому навантаженні. У деяких випадках кілька зовнішніх блоків об’єднують в одну систему, до якої  можна під'єднати до 60 або більше внутрішніх блоків. У порівнянні з традиційними чилерами та системами кондиціонування повітря VRF надає переваги завдяки новим технологіям, наприклад, індивідуальне керування приміщеннями.


 

Спектр застосування системи VRF продовжує розширюватися: від великих комерційних офісних будівель до невеликих магазинів і навіть приватних будинків. Компактний зовнішній блок можна встановити там, де не вистачає місця, а естетичні внутрішні блоки можуть бути гарним доповненням до дизайну вашої кімнати. У цьому полягають переваги нової ери VRF. Системи VRF також забезпечують революційні переваги в галузях енергоефективності на ринку кондиціювання повітря внаслідок керування в кожній окремій кімнаті замість охолодження та обігріву всього приміщення. Завдяки компактному зовнішньому блоку міні-VRF стають популярними для магазинів у густонаселених міських районах, тому що вони не потребують великого простору для установки. Проєкти, в яких раніше використовувались чилери, тепер можуть використовувати систему VRF, як альтернативу.

Сьогодні, коли пандемія триває вже не перший рік, клієнти більше звертають увагу на технології, що можуть забезпечити безпеку здоров'я та життя людей. Системи кондиціювання повітря VRF еволюціонували від забезпечення комфортних температур до підтримки здоров'я та захисту людського життя. Функції очищення повітря в приміщенні та свіжого повітря стають особливо важливими. Багато виробників запускають дослідження та просування продукції в цій галузі. Для розв'язання проблеми вентиляції встановлюються VRF з функцією очищення повітря. Системи очищення свіжого повітря, в яких використовуються теплообмінники загального типу, забезпечують хорошу якість повітря в приміщенні (IAQ) із меншими затратами енергії.

Відновлення ринку комерційного кондиціювання повітря, включаючи системи VRF, відбувається повільніше, ніж відновлення продажів побутових кондиціонерів.Коли пандемія тільки почалася, уряди багатьох країн почали обмежувати пересування населення і виробники почали використовувати онлайн-формат корпоративних відносин із покупцями. Однак використання цих методів комунікації обмежує залучення нових клієнтів та виявлення нових потреб. Крім цього, потрібно звернути увагу на загальний тренд до обмеження викидів вуглекислого газу в атмосферу, який можна використати, як можливості для бізнесу і для захисту навколишнього середовища. Хоча глобальний ринок VRF у 2020-2021 році серйозно постраждав від пандемії, загалом у цих систем є всі передумови для швидкого відновлення продажів тому, що технологія VRF має унікальні технологічні переваги перед своїми конкурентами на ринку.

Одним із виробників VRF систем є бренд Haier. Подивитись асортимент VRF систем від Haier ви можете за посиланням.